2024. КОН ЕВРОПСКА РЕВОЛУЦИЈА!

2024. КОН ЕВРОПСКА РЕВОЛУЦИЈА!

Оваа година Западот го очекува револуција.

Има два Запада – глобалистички и… обични . Глобалистите го претставуваат Запад-1 . И во исто време тие одбиваат да признаат дека постои некој друг на светот освен нив. Затоа, тие инсистираат на тоа дека не постои „втор“ Запад, Запад-2 . А тој постои . 

Ние, мултиполарен свет, треба што појасно да го сфатиме постоењето на овој Запад-2 .

Се состои од различни сили кои не се согласуваат со ултралибералната глобалистичка агенда на елитите.

Таму има левичари – како Сара Вагенкнехт и нејзината нова партија. „Црвената Сара“ (валкирија, нордиска митолошка девојка -воин, со иранско-германско потекло) станува симбол на нелибералната левица на Европа.

Во Италија, истакнат теоретичар од истата насока е Диего Фусаро, студент на марксистичкиот и антиглобалист Констанцио Преве .

Во Франција тоа се Ален Сорал , како и Мишел Хонфрај , Жан-Клод Мише и Серж Латуш .

Таквите левичари се, пред сè, непријатели на глобалниот капитал. Тие се различни од псевдолевичарите купени на лозата од Сорос : тие се, пред сè, за ЛГБТ, украинскиот нацизам, геноцидот во Газа и неконтролираната миграција, но против Русија и она што нивните капиталистички господари, самите либерални нацисти, ќе го нарече „фашизам“.

Има и десничарска компонента – многу излитена, но во многу европски земји ја претставува втората најважна политичка сила. На пример, Марин Ле Пен во Франција.

Алтернативата за Германија и другите помали движења добиваат сила во Германија. Особено во Прусија (порано позната како ГДР).

Во Италија, и покрај либералната слабост на Мелони , десната половина од општеството не исчезна.

И целиот десничарски популизам не исчезна.

Но, главната работа во Запад-2 се обичните луѓе кои воопшто не разбираат ништо од политиката. Тие едноставно не можат да бидат во чекор со барањата да го сменат полот, насилно да ги кастрираат своите мали синови, да се оженат со кози, да донесат и нахранат уште повеќе мигранти и диви украински манијаци кои не се во состојба да се грижат за себе и хигиената, да јадат лебарки, да читаат молитви за Грета. ноќе Тунберг и пцуе ги Русите што ништо не им згрешиле. Западниот човек на улица, малограѓанинот, е главната поддршка на претстојното востание. Тој престанува да ги разбира либералните елити. Тој неповратно заостанува зад забрзувањето на дегенерацијата и деградацијата што овие елити го бараат од него.

Мултиполарен свет мора да и помогне на Европската револуција .

Запад-2 се обични луѓе кои не се виновни за ништо. Демократски, немаат шанси да ја променат ситуацијата едноставно затоа што на Запад одамна нема демократија, а Запад-1 воспостави директна глобалистичка либерална диктатура – пред се над Запад-2.

Останува само едно: да се собори власта на узурпаторите со револуционерни средства.

Ова е агендата за Европа за 2024 година.

Вашата слобода е во ваши раце.

https://magei.mk/2024/01/17/861/